Cine suntem?

Asociaţia „O ŞANSĂ DE PROGRES” este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2013. Misiunea asociaţiei „O ŞANSĂ DE PROGRES” este protejarea persoanelor cu handicap.

În anul 2014, Asociatia „O ŞANSĂ DE PROGRES” a reuşit autorizarea secţiei Progres Grup ca şi unitate protejată.

Ce este o unitate protejata?

Conform Legii 448/2006 cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, angajatorii care au peste 50 de angajaţi cu contracte individuale de muncă au obligaţia de a angaja persoane cu handicap în procent de 4% din totalul angajaţilor. Dacă nu fac acest lucru, angajatorii trebuie fie să plăteasca lunar la stat 50% din salariul minim brut pe economie înmulţit cu numărul de locuri pe care ar fi trebuit să angajeze persoane cu handicap, fie să achiziţioneze servicii sau produse de la unităţi protejate autorizate.

Parteneriat

Prin parteneriatul cu Asociaţia „O ŞANSĂ DE PROGRES” vă oferim oportunitatea de a folosi taxa pe care o plătiţi acum pentru persoanele cu handicap, la achiziţionarea de produse diverse pentru compania dumneavoastră, participând astfel şi la dezvoltarea programelor de ajutorare a personalelor cu handicap iniţiate şi susţinute de asociaţia noastră.

Formula de calcul:

4% x numarul de angajati x ½ x salariul minim brut pe economie.

Exemplu de calcul:

*Sumele sunt aproximative si purtatoare de TVA.